تاثیر و میزان مصرف گوشت قرمز و انواع آن

گوشت قرمز به گوشت پستاندارانی گفته می شود که وقتی خام است به رنگ قرمز است.گوشت گاو،گوسفند،خوک و گوزن نمونه هایی از گوشت قرمز هستند.تاثیر و میزان مصرف گوشت قرمز می تواند در بین افراد متفاوت باشد.
اثرات مثبت مصرف گوشت قرمز
گوشت قرمز سرشار از مواد مغذی مهم از جمله پروتئین، روی، آهن و ویتامین های گروه B است.پروتئین موجود در گوشت گاو کامل است، به این معنی که حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است که انسان باید از غذا دریافت کند. بدن شما برای رشد و نگهداری ماهیچه ها و بافت ها به پروتئین نیاز دارد.گوشت گاو همچنین منبع خوبی از ویتامین B12 است که یک ماده مفید برای عملکرد سیستم عصبی است.
اثرات منفی مصرف گوشت قرمز
گوشت قرمز سرشار از چربی اشباع شده است.می تواند سطح کلسترول بد را افزایش دهد که یک عامل خطرناک برای بیماری قلبی است.مصرف زیاد آن خطر بیماری قلبی، برخی سرطان ها و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.بطور کلی مصرف بیش از حد گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های جدید یا تشدید بیماری های قبلی را به همراه دارد.
میزان مصرف گوشت قرمز
اگر می خواهید گوشت قرمز را در رژیم غذایی خود قرار دهید،مصرف یک یا دوبار در هفته توصیه می شود.افرادی که در معرض خطر نارسایی قلبی یا سکته هستند،مصرف گوشت قرمز را محدود کنند.افرادی که دارای کلسترول بالا،فشار خون بالا و سابقه خانوادگی بیماری قلبی هستند،گوشت قرمز را حذف کنند.کودکان هم نیازی به خوردن مقدار زیاد گوشت قرمز ندارند. آنها می توانند تمام مواد غذایی خود را از طریق جایگزین های سالم تری مانند مرغ، ماهی و حبوبات دریافت کنند. خوردن گوشت قرمز در حدمعمولی به کودکان کمک می کند تا عادات غذایی سالم تری را داشته باشند.
انواع گوشت قرمز
گوشت ها با توجه به نوع تغذیه حیوان،شرایط نگهداری و نوع تولید محصولات گوشتی انواع مختلفی دارند.در این مقاله انواع گوشت را ذکر کرده ایم.
گوشت معمولی:
گوشتهای معمولی از حیواناتی هستند که آن ها را محدود میکنند و خوراکهای بر پایه غلات را به آن ها می دهند. گوشت هایی که برچسب “ارگانیک” یا “تغذیه شده با علف” ندارد احتمالاً معمولی هستند.
گوشت علف خوار:
این گوشت از گاوهایی می آید که از علف می چرند و برای خوراک خود علوفه می گیرند. گوشت گاو تغذیه شده با علف معمولاً در مقایسه با گوشت گاو تغذیه شده با غلات، دارای چربی اشباع شده کمتری است.
گوشت ارگانیک:
برای داشتن برچسب ارگانیک، گوشت باید از حیواناتی تهیه شود که به آنها خوراک و علوفه 100 درصد ارگانیک داده می شود و آنها همچنین آنتی بیوتیک یا هورمون دریافت نمی کنند.
گوشت های فرآوری شده:
این محصولات معمولاً از حیوانات پرورش یافته معمولی هستند و از روش های مختلف فرآوری مانند پختن یا دود کردن استفاده می شوند. به عنوان مثال سوسیس، هات داگ و بیکن در این دسته قرار می گیرند.گوشت فراوری شده دارای نمک بسیار بالا و مواد نگهدارنده هستند.مصرف زیاد این نوع گوشت می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری عروق کرونر قلب و برخی سرطان ها، به ویژه سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.
گوشتهای فرآورینشده:
گوشتهایی که دودی نشده یا بهشدت فرآوری نشدهاند، گوشت فرآوری نشده گفته میشوند. چون تمام گوشتها تا حدی فرآوری میشوند، اصطلاح فرآورینشده به گوشتهایی که کمترین فرآوریشده را دارند، مانند گوشت چرخکرده گاو گفته می شود.قسمت های بدون چربی و هورمون گوشت قرمز بهتر هستند.
روش های مناسب پخت و پز گوشت قرمز
هنگامی که گوشت در دمای بالا پخته می شود، می تواند ترکیبات مضری ایجاد کند.
- به جای کباب کردن و سرخ کردن، از روش های پخت بهتری مانند خورش و بخارپز استفاده کنید.
- پخت را با حرارت بالا را کمتر کنید و گوشت خود را مستقیماً در معرض شعله قرار ندهید.
- غذاهای زغالی و دودی را محدود کنید. اگر گوشت شما سوخته است،قسمت های سوخته شده را جدا کنید.
- اگر باید با حرارت زیاد بپزید،گوشت را مرتب برگردانید تا نسوزد.
جمع بندی:
ساختار دندان های ما نشان می دهد که انسان ها همه چیز خوار هستند. می توانند هم گوشت حیوانات و هم گیاهان را بخورند.خوردن گوشت اشکالی ندارد اما مقدار آن را محدود کنید و انواع سالمتر گوشت را برای کاهش خطر بیماری ها انتخاب کنید. جایگزینی گوشت قرمز با پروتئین های گیاهی مانند حبوبات، آجیل یا سویا می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.یکی از مواد مغذی ضروری که نمیتوانید از گیاهان دریافت کنید، ویتامین B12 است که برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی و تشکیل گلبولهای قرمز خون ضروری است